A torokrák négy jele, amivel azonnal orvoshoz kell fordulni

A négy jel: hosszantartó rekedtség, torokfájás, ami már legalább 4-6 hete fennáll, nyelési nehézség, fülfájás.

Természetesen ezeknek a tüneteknek a megléte nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki torokrákkal küzd, de valamilyen betegség mindenképpen ott van a háttérben, ezért érdemes orvoshoz fordulni, hogy a kezelést minél hamarabb elkezdhessék bármivel is állnak szemben.

Így lehet csökkenteni a kockázatát.

A torokrák kialakulása nagyban függ attól, hogy milyen életmódot folytatunk. A World Cancer Research Fund szerint a jobb élelmiszerválasztás, az aktív életmód, a testsúly állandóságának biztosítása és a dohányzás abbahagyása a diagnózisok körülbelül 40 százalékát megelőzheti.

A dohányzás nagyobb kockázatnak teszi ki az embereket, ha a többszörös rákos megbetegedésekről van szó. Köztük a száj, a torok és a húgyhólyag daganatos megbetegedésekre a leghajlamosabbak. Ezenkívül hozzájárul az artériák beszűküléséhez, és a vér alvadásának valószínűségét növeli, ami azt jelenti, hogy a dohányosoknál lényegesen nagyobb a szív- és szívbetegség kockázata, valamint a rohamok, szélütések és demencia megjelenése – mondta Dr. Naveen Puri, a Bupa Health Clinics klinikai igazgatója.

Elolvasom a cikket