Átírhatjuk a történelemkönyveket a jávai felfedezés miatt?

Az indonéziai Java szigetén a tudósok egy hatalmas, részletgazdagon kiépített, ősi piramisra bukkantak, amelyet Gunung Padangnak, azaz Megvilágosodás hegyének neveztek el a helyiek – számolt be róla a Borsonline, kiemelve: a komplexum megmagyarázhatatlanul régi, akár 9500-28 ezer éves is lehet.

Ezzel jócskán megelőzi Mezopotámiát és minden már ismert civilizációt – írja a Mirror, amire a lap hivatkozik. A Borsonline hozzátette: most természetesen mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy a civilizált ember előtt ilyen sokkal hogyan épülhetett meg a monumentális piramis.

Jelen tudásunk szerint ekkoriban még nem állt az ember rendelkezésére olyan eszköz, amellyel ilyen építkezéseket lehetett volna kivitelezni, ráadásul a társadalmi szerveződés sem volt olyan szinten, hogy piramisokat építsenek az emberek. Sokan ezért úgy gondolják, hogy korábban jelen lévő földönkívüliek építették a maguk számára a piramist, és a testük talán még mindig ott van. Egyenlőre nem lehet tudni, hiszen nem sikerült teljesen feltárni.

Elolvasom a cikket