Hogyan főzzünk tökéletes krumplit?

Sokaknak okozhatott már bosszúságot, hogy a krumpli, amit az ebéd mellé szántak, szétfőtt. A Mindmegette.hu most bemutatott egy trükköt, amivel ez elkerülhető.

Mindenekelőtt felhívták a figyelmet arra, hogy a főzni való burgonyákat „B” jelzéssel látják el. Ezek nem, vagy csak kissé főnek szét. Ilyen a Desirée, a Balatoni rózsa, a Hópehely, vagy a Red Scarlet. Erre azonban nem mindig tudunk odafigyelni, az is előfordul, hogy csak „sima” burgonyát kapounk a közértben. Az viszont nem olyan könnyen főzhető.

Itt jön a képbe az ecet. Körülbelül 10 perc főzés után – írja a portál – adjon egy kis sót és kevés ecetet a vízhez. Az ecet vékony réteget képez a burgonya külső rétegén, megakadályozva, hogy pépessé váljon és szétessen főzés közben. Az ecetsav ugyanis lassítja a burgonyában lévő pektin lebomlását.

A hagyományos étel- és a különféle bor- vagy gyümölcsecetek egyaránt jók. Csak arra kell ügyelni, hogy a végén jól mossuk meg a krumplit, akkor nem lesz ecetes az íze.

Elolvasom a cikket