Kutyáknak nyílt étterem Rómában

Megnyílt Olaszország, sőt talán a világ első étterme, amely kutyák kiszolgálását is vállalja. A Róma északi részen található kutyaétterem fókuszában az áll, hogy a kiskedvencek olyan finom és szép ételeget egyenek, mint a gazdáik – derül ki a Guardian riportjából.

A Fiuto (Szimat) nevű éttermet alig egy hete nyitotta meg egy Marco Turano nevű férfi. Az étteremnek van egy olyan része is, ahol embereket szolgálnak ki, de a kutyásoknak megadatik, hogy együtt egyenek kedvencükkel. A kutyusok állítólag a lehető legjobb alapanyagokból készülő ételeket kapják, annak ellenére, hogy a helynek „még” nincs Michelin-csillaga.

A kiskedvenceknek saját étlapjuk van, gazdijaik előételek, főételek és desszertek közül is választhatnak, és rendes ásványvizet kapnak, ha megszomjaznának. Amikor a brit lap riportere ott járt, Luca Grammatico séf éppen csirkenuggetset készített krumplipürével és cukkinimártással, amit díszes tálban szolgált fel az ebeknek. Az étterem tematikus eseményeket is tart, legutóbb egy halloweeni fotósorozatot osztottak meg:

Objektum doboz

Elolvasom a cikket