Donáth Anna a terror pártján

Most, hogy a Momentum Donáth Anna révén látszólag üti a Demokratikus Koalíciót, eszembe jutott egy vicc a hazugságversenyről. Úgy szól, hogy hazugságversenyen éppen a tavalyi bajnok következik. Mondja: – Egyszer felmentem a Niagara-vízesésen a vízen lépkedve. Mindenki ájuldozik, hogy mekkorát hazudott. Erre jön az egyszeri ember, s azt mondja: – Én láttam is!

Szóval valahogy így kell fogadni Donáth Annának azt a kiszólását, hogy a Demokratikus Koalíció politikája a hazugság kultúrájára épül, míg a Momentumé az igazságéra.

Kérem tisztelettel, az a fogalompár, hogy Momentum és igazság, már önmagában a vicc kategóriája. Tudják, mi az abszolút lehetetlen? A tenger fenekére bugyit húzni. Ja és a Momentumot rajtakapni az igazságon.

Egy DK-s orientációjú lap, az Ellenszél azt írja a Momentumról, hogy szó sincs náluk az igazság politikájának szolgálatáról. Egyszerűen arról van szó, hogy olyan pici a népszerűségük, hogy a jövő évi EP-választáson Cseh Katalin biztos nem kerülne be az Európai Parlamentbe. Ezért aztán a DK-t támadják, hátha sikerül szavazatokat elcsenni a Demokratikus Koalíciótól. Nyilvánvaló, hogy ez a verzió mese habbal.

Az elképzelhető, hogy a Gyurcsány elleni támadással Donáth remélhet némi baksisszavazatot a DK-s táborból, bár kicsi az esélye. A DK-s szavazók ugyanis már annyi rosszat hallottak a Böszméről, hogy az kifejezhetetlen, mégis ott maradtak mellette. Mit számít ehhez képest Donáth Anna hazugozása? Az égvilágon semmit. Főleg azért, mert Donáth Anna is hazudik, mint a vízfolyás. Csak róla jobban elhiszik a naiv követői, hogy igazat is mond olykor. Pedig nem.

A politikát közelről ismerő Ungár Péter például azt mondta az a DK–Momentum-belharcról, hogy mialatt Donáth Anna a kormányváltás gátjának nevezi a DK-t, a pártja az önkormányzati választáson Gyurcsány Ferencék támogatását kéri a momentumos jelöltek indulásához. Magyarán ez azt mutatja, ha eddig még nem lett volna Donáth kellően összegyurcsányozva, akkor ezzel a mutyiban zajló támogatáskalapozással már ezt is megtette.

És hogy azt is bemutassuk, ugyanazon gazdasági gondolaton belül hogy hazudik a DK és a Momentum, Dobrev Klára és Donáth Anna, akkor idehozom a következő megállapítást. Dobrev Klára azt ígéri, hogy a rá adott szavazatoktól nőnek majd a bérek. Ez egy bődületes hazugság, ahogy az is, amikor Donáth Anna szerint csökkenni fog az infláció, ha rá szavaznak. Ungár Péter ezt úgy kommentálta, hogy egyik ellenzéki politikus sem fogja a sajt árát csökkenteni, se a bért megnövelni.

A legszomorúbb az egészben az, hogy az ellenzéki pártok eleve hazugságversenyt rendeznek ahelyett, hogy normális perspektívát terjesszenek a társadalom elé. Erre volt tizenhárom évük, és meg sem kísérelték ennek kidolgozását, csupán arra építették a politikájukat, hogy gyalázzák a kormányt, hátha ettől majd mögéjük állnak azok, akik egy kicsit bizonytalanok a Fidesz–KDNP támogatásában. Dobálóznak nagy számokkal, hogy ennyi, meg annyi szavazót veszített a Fidesz tavaly április óta, csak éppen azt képtelenek megmagyarázni, ha ilyen rosszul áll a kormánypárt, akkor nekik miért csökken meredeken a támogatottságuk? Donáthék ha nem fognak össze a DK-val és az összes többi ellenzéki párttal, akkor önállóan esélyük sincs még arra sem, hogy bejussanak az Európai Parlamentbe vagy az önkormányzatokba. Ezért zajlik a támogatáskalapozás a háttérben.

És akkor még nem tudjuk, hogy honnan gurultak a dollárok a baloldalhoz, amivel minden idők legnagyobb választási verességét szenvedték el összefogva Gyurcsányék, Donáthék.

Kunhalmi Ágnes pont az MSZP népszerűtlensége miatt rimánkodott a nyilvánosság előtt összefogásért, noha 2015-ben még azzal sózta a választók agyát, hogy a migráció álprobléma. Láthatjuk jól, mennyire álprobléma, a frissen nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésből az is kiderült, hogy már nem csupán a migránsok tépik zúzzák a kerítésünket, hanem az ISIS, az Al-Kaida, a Hamász nevű profi terrorszervezetek működnek a határnál, hogy bejuttassák a migránsokat hazánk területére.

Itt a baj, kedves Donáth Anna! Ha tényleg az igazság politikáját tűzné a Momentum a zászlajára, akkor nem a korrupcióról beszélne reggeltől estig, hanem fellépne a migráció, az LMBTQ-propaganda és háború okozta energiaválság ellen.

Csakhogy azt a guruló dollárok feladói ezt nem támogatják.

A Momentumnak, a DK-nak a választók többségét meggyőzni saját igazáról épp annyi, mint tenger fenekére bugyit húzni. Lehetetlen.

A szerző szerkesztő

Elolvasom a cikket