Erre nagyon figyeljen oda a muskátli teleltetésekor!

De vajon mit csináljunk a muskátlikkal, amikor bejön a hideg idő? Ne hagyjuk őket magukra és gondoskodjunk róluk, hogy jövőre ugyanúgy ragyoghassanak, mint idén nyáron. Erre pedig még a tél beállta előtt sort kell keríteni. Eláruljuk, hogy tudja átteleltetni a muskátliját, hogy jövőre ne kelljen újakat vásárolnia!

A muskátli fagyérzékeny növény, ráadásul amint fagy éri, minden része elfagy, így hát menthetetlen, ha nem vigyázunk rá, és nem juttatjuk időben védett helyre.

1. Vegyük ki a ládákból, cserepekből a töveket, majd tisztítsuk meg az elszáradt levelektől, virágoktól.

2. Vágjuk le az elhalt ágakat, és a gyökérzetét is vágjuk vissza.

3. A töveket tegyük egymás mellé egy ládába úgy, hogy szorosan egymás mellett legyenek és a gyökereik legyenek földben.

4. Alaposan öntözzük meg, majd tegyük a ládát fagymentes, hűvös helyre. Ne hagyjuk a tél folyamán kiszáradni a földjüket, mindig gondoskodjunk a nedvesen tartásukról.

5. Egy másik módszer szerint a töveket összekötik egy csomóba, és fejjel lefelé felakasztják őket a pincében.

6. Amikor eljön a tavasz, vizsgáljuk át a töveket, távolítsuk el az esetleges száraz leveleket és virágokat. Új hajtásokat is fogunk rajtuk találni, azonban ezek nem lesznek képesek életben maradni, ellenben elszívják a növénytől a tápanyagot. Így ezeket metsszük meg, majd minél hamarabb ültessük ki a növényeket a szabadba, amint már nem jöhet fagy, hogy új erőre kapjanak.

Elolvasom a cikket