Hamarosan 5 csillagos étterem nyílik az űrben

Egy francia startup új értelmet ad a Michelin csillagos vacsora kifejezésnek azzal, hogy jövőre lehetőséget kínál az embereknek, hogy a világűr szélén élvezzenek egy kiváló gasztronómiai élményt. Zephalto tervei szerint utasai mindössze 6 óra utazás után, egy hatalmas lufiból csillagokat csodálhatnak, miközben finomabbnál-finomabb fogásokat fogyasztanak 25.000 m-es magasságból. Az űrturizmus vállalat eredetileg 2025-re tervezte első repülését, de most a 2024 végére előbbre hozta – számolt be a Promotions.

A portál információi szerint elővételben hamarosan elérhetőek lesznek a jegyek, amelyek egy személyre vetítve 120 000 euróba, az az körülbelül 45,5 millió forintba kerülnek, ami körülbelül százszor annyiba kerül, mint a legdrágább Michelin-csillagos étterem a Földön.

De ezért az árért cserébe rendkívüli látványban lesz részünk, hiszen a Föld, a nap, és a csillagok lélegzetelállító látványát kínálja az utasoknak, amit korábban csak az űrhajósoknak adatott meg. A lufi kapszulája, amelynek nagy panorámaablaka van és hat utast és két pilótát tud szállítani, 4 m/s sebességgel emelkedik, és másfél órába telik, amíg eléri a legmagasabb magasságot.Miután elérték a célt, az utasok három órán át élvezhetik a világűr szélén tartózkodást – a légkör 98 százalékának felett és a kereskedelmi repülőgépek átlagos magasságának kétszeresében – írták.

Elolvasom a cikket