Oroszország a Gázai övezetben megnövekedett terrorfenyegetésre figyelmeztet

MH/MTI
2023. november 6. hétfő. 16:50

Oroszország, amely kapcsolatban áll Iránnal, a Hamásszal, a jelentősebb arab országokkal, valamint a palesztinokkal és Izraellel is, többször is azzal vádolta az Egyesült Államokat és a Nyugatot, hogy tagadják az 1967-es határokon belüli független palesztin állam szükségességét.

Az orosz külügyminisztérium által kiadott közlemény szerint „ma a legfontosabb az ellenségeskedés mielőbbi beszüntetése a Gázai övezetben. Ellenkező esetben a radikalizálódás és a terrorista tevékenység fokozódásának kockázatával, valamint a konfliktus földrajzi kiterjedésének veszélyével kell szembenéznünk” – olvasható a közleményben.

Oroszország szerint elengedhetetlen a Mahmúd Abbász vezette Palesztin Felszabadítási Szervezet alapjain nyugvó palesztin egység. „Különösen szükségesnek tűnik a palesztinok közötti nemzeti egység biztosítása a Palesztin Felszabadítási Szervezet azon platformján, amely Izrael elismerését és a tárgyalásos megoldást irányozza elő” – olvasható az orosz külügyminisztérium közleményében.

„A világ nagyhatalmainak arra kellene törekedniük, hogy megakadályozzák a ciszjordániai területek betelepítését, valamint a jeruzsálemi szent helyek megszentségtelenítését” – tették hozzá.

Elolvasom a cikket