India: A világ nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat

„Akkor használják ezeket a karokat, amikor nekik megfelel” – mondta a Corriere della Sera című olasz napilapnak adott interjúban múlt heti római látogatása során.

„Nem azért mennek az ENSZ-hez, hogy legitimitást keressenek; akkor teszik ezt, amikor úgy gondolják, hogy az érdekeik forognak kockán. A világ számos részén nem ugyanúgy fogadják el a szankciók fogalmát. Úgy csinálják, mintha az egész világ egyetértett volna a szankciókkal. Valójában ez nem így van.

Arra a kérdésre, hogy a feltörekvő országok miért hozzák fel a Nyugat „kettős mércéjét”, amikor az ukrajnai konfliktusról vagy az Izrael és Gáza közötti háborúról van szó, a külügyminiszter azt válaszolta, hogy ennek sok köze van a globális ügyekhez való eurocentrikus hozzáálláshoz – írták.

„Ez nagyrészt abból ered, hogy a múltban, amikor a világ más részein problémák voltak, az európai országok lényegében úgy gondolták, hogy nem az ő dolguk aggódni emiatt. Amíg Európa biztonságban volt, és semmi sem fenyegette az európai életmódot, addig mások gondoskodtak róla. Aztán amikor Európában történik valami, az európai országok a szolidaritás nemzetközi kifejezését akarják” – mondta.

Elolvasom a cikket