Egy kiváló kávézó Burgenlandban

A burgenlandi „2Beans“ vendéglátóhelyet 2012-es alapítása óta ötödik alkalommal ismerték el ország legjobb kávézójának. Az alapító sokat tesz és tett a sikerért, hiszen maga utazik el a termelőkhöz, hogy kiválassza a legjobb alapanyagot.

A Burgenlandban egyedülálló, saját pörkölővel rendelkező „2Beans“ vendéglátóhely idén ismét elnyerte az ország legjobb kávézójának járó elismerést – jelentette csütörtökön az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint a műsorban elhangzott, a borra, konyhára és utazásra szakosodott „Falstaff“ magazin immár ötödik alkalommal díjazta a vállalkozást, amelyet 2012-ben alapítottak Martinshof Eisenstadt-Kleinhöfleinben.

A magazin a céget 93 ponttal jutalmazta, amivel Ausztria legrégebbi kávézójával, a salzburgi Tomasellivel került egy szintre.

Az ORF megemlítette, hogy az első írásos feljegyzés a ma is népszerű kapuziner italról 1805-ből származik. Az osztrák kávézókban már azokban az időkben is készítették ezt a finom italt tejszínnel és cukorral, amely megnevezését a helyi kapucinusok ruházatának színéről kapta. Hozzátették, a vállalkozás alapítója sokat tesz és tett a sikerért, hiszen maga utazik el a termelőkhöz, hogy kiválassza a legjobb alapanyagokat. Helyben egyébként a fekete levesen túl is van élet, hiszen számos finom tortából válogathat a vendég.

Elolvasom a cikket