Kövér László: Még helyreállítható a demokratikus államok és a globális magánhatalmak között megbomlott erőegyensúly

MH/MTI
2023. november 10. péntek. 11:04

A házelnök azt mondta: addig áll fenn ez a lehetőség, ameddig az európai országokban még létezik a normalitást képviselő társadalmi többség, létezik parlamentáris demokrácia Európában, és ameddig léteznek a szülőföldjük, nemzetük és Európa iránti felelősséget vállaló politikai erők.

Kövér László a CoR ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek csoportja a Régiók Európai Bizottságában) budapesti tanulmányi napjai részeként az Országház felsőházi termében tartott rendezvényen kijelentette: a jelenlegi nemzetközi pénzügyi rendszer nem más, mint egy „gigantikus pilótajáték”.

Ebben a rendszerben az államoknak mint közhatalmaknak költségvetése, a magánhatalmaknak pedig pénzük van, az államoknak évről évre az adóssága, a magánhatalmaknak pedig a kihelyezett hitelállománya nő. Ebben a rendszerben, az államok közérdek-érvényesítő képessége folyamatosan csökken, a magánhatalmak magánérdek-érvényesítő képessége pedig folyamatosan nő – fejtette ki Kövér László, hozzátéve: bármennyire is távolinak tűnik az összefüggés, ennek a folyamatnak a lenyomata mindaz az abnormalitás, ami napjainkban a politika, a gazdaság és a kultúra területén történik a nyugati világban és itt, Európában.

Elolvasom a cikket