Szoboszlai és Szalah sem tudott segíteni a Liverpoolnak Toulouse-ban

A két héttel ezelőtti biztos győzelem után Jürgen Klopp több kulcsjátékosát is pihentetni akarta a Toulouse elleni visszavágón, amelynek első félidejében azonban a hazai csapat szerzett vezetést. A második félidőben már Szoboszlai mellett Mohamed Szalah és Trent Alaxander-Arnold is pályára lépett. Kétgólos hátrányból ugyan a 97. percben sikerült az egyenlítés, de a bíró videózás után érvénytelenítette a találatot, mert az akció kezdeténél Alexis Mac Allister karjára pattant a labda.

A mérkőzés után sajtótájékoztatót a stadion melletti médiasátorba tartották, a hol a francia szurkolók bekiabálása miatt alig lehetett a kérdéseket és a válaszokat hallani.

„Olyan szervezettek voltunk, mint ez a sajtótájékoztató, amely elég kaotikus – mondta a láthatóan dühös Klopp. – Ugyan egy zavaros VAR-ellenőrzés után elvették az egyenlítő gólunkat, de a vereség oka a csapatom gyenge teljesítménye volt. Nem voltunk elég agresszívek. Könnyen adtuk el a labdákat, sokat hibáztunk, ezért kaptunk három gólt. Ellenfelünk keményebben küzdött, gratulálok a Toulouse-nak.

Szoboszlaiék vasárnap a 11. forduló után az angol bajnokságban kilencedik helyen álló Brentford csapatát fogadják, és fontos lenne a három pont megszerzése, hogy ne maradjanak le a bajoki címért folytatott versengésben.

Mert továbbra is nagyon szoros az élmezőny a Premier League-ben. Az eddig remekelő Tottenham Hotspur hétfőn kilenc emberre fogyatkozva 4–1-re kikapott otthon a Chelsea-től, és így a mezőnyben utolsóként veszítette el veretlenségét, ezáltal a Bournemouth-t szombaton 6–1-re verő Manchester City került az élre. A címvédőnek – amely a 12. forduló vasárnapi zárómeccsén éppen a Chelsea vendégeként lép pályára – egy pont az előnye a Tottenhammel és három a Liverpoollal, illetve az Arsenallal szemben.

Premier League, 12. forduló. Szombat:
Wolverhampton Wanderers–Tottenham Hotspur 13.30
Arsenal–Burnley 16.00
Crystal Palace–Everton 16.00
Manchester United–Luton 16.00
Bournemouth–Newcastle United 18.30
Vasárnap:
Aston Villa–Fulham 15.00
Brighton–Sheffield United 15.00
Liverpool–Brentford 15.00
West Ham United–Nottingham Forest 15.00
Chelsea–Manchester City 17.30

Elolvasom a cikket