Újabb sokkoló részletek a Riminiben talált magyar múmia rejtélyes haláláról

A 42 éves magyar nő bomlásnak indult holttestére Rimini Miramare negyedében bukkantak rá a napokban, egy elhagyatott szállodában. A hosszú évek óta lakatlan hotelt éppen felújították, a test egy lépcső alján, a pincében hevert, itt találtak rá a felújítást végző munkások, olvasható a Borsonline.hu-n megjelent cikkben.

A hatóságok azonnal nyomozni kezdtek, így hamarosan fény derült a nő kilétére, ahogyan arra is, hogy a magyar asszony már jó ideje Riminiben élt, és hajléktalanként tengette az életét, kábítószeres múltja miatt pedig ismert volt a környékbeli drogosok között is. A szállóba is ezért vette be magát: a környékbeli hajléktalanok közül ugyanis többen tanyáztak a szellemhotelben, ahol különböző szobákban húzták meg magukat – írta meg az Il Resto del Carlino.

A történtek után nyomozók és orvosszakértők hada lepte el a helyszínt, akik a nyomokat feltérképezve arra jutottak, hogy a magyar nő vélhetően nem gyilkosság, hanem egy szerencsétlen baleset áldozata lehetett: gyanújuk szerint ugyanis az asszony valószínűleg rosszul lépett, elvesztette az egyensúlyát, és leeshetett a lépcsőn, amelynek az alján beverte a fejét a padlóba.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint az eséstől olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy azonnal belehalt.

Az olasz hatóságok azonban nem zárták le a nyomozást, tovább vizsgálódnak az ügyben: a területi ügyész, Luca Bertuzzi a napokban elrendelte a nő boncolását, hogy kétséget kizáróan megbizonyosodhassanak a halálának pontos körülményeiről. Városszerte tudott volt kábítószeres múltja mellett prostitúciós tevékenysége is.

Elolvasom a cikket