Oszaka Naomi: Szülés után jobb teniszező leszek

A négyszeres Grand Slam-torna győztes japán teniszező, Oszaka Naomi párjával, az amerikai énekes Cordae Amari Dunstonnal júliusban jelentette be, hogy megszületett kislányuk, Shai. A korábbi japán világelső célja, hogy eredményesen szerepeljen a jövő évi párizsi olimpián.

Az Egyesült Államokban élő, apai ágon haiti, anyai ágon japán származású Oszaka Naomi húsz évesen robbant a nemzetközi élmezőnybe, és két melbourne-i, és két US Open győzelme után úgy nézett ki, hogy a női tenisz egyik legfényesebb csillaga lesz. De aztán 2021 májusában, miután kiesesett a francia nyílt teniszbajnokságon, elárulta, hogy súlyos depresszióban szenved, és mentális problémái miatt kevesebb versenyen indult.

Kislánya születése után viszont, 26 évesen mintha újjászületett volna: „Az elmúlt néhány év enyhén szólva is érdekes volt, de úgy látom, hogy ezek a legnehezebb időszakok az életben, amelyek talán a legszórakoztatóbbak. Az a néhány hónap, amikor távol kerültem a sporttól új szeretetet és megbecsülést adott nekem a tenisz iránt, amelynek az életemet szenteltem. Tisztában vagyok vele, hogy az élet olyan rövid, és egyetlen pillanatot sem veszek természetesnek, minden nap egy új áldás és kaland. A szülés megerősített, hogy még jobb játékos legyek” – nyilatkozta Oszaka, aki bejelentette, hogy a december 31-én kezdődő brisbane-i tornán tér vissza, s indulni akar a január 14-én kezdődő Australian Openen.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a pályára és versenyezhetek – mondta Oszaka. – Mindig is szeretem Brisbane-ben kezdeni a szezonomat, és alig várom, hogy újra játszhassak. Szeretném jövőre megnyerni az olimpiát Párizsban. ”

Elolvasom a cikket