London teljes mása épült fel Kínában

Egy kínai város egy részét alakítottak át úgy, hogy az pontosan ugyanúgy nézzen ki, mint London. A nagykövet megtisztelő címét pedig a híres angol sztárfocistának, David Beckham-nek adták – írták.

A piros telefonfülkék, piros emeletes buszok, a Big Ben méretarányos másolata, az Erzsébet torony és a híres őrségváltás mind – mind megtalálható ebben a kínai városrészben. A kínai Big Ben egyébként ugyanolyan magas, mint a Westminsterben található ikonikus építmény. Ennek is van órája, de a klasszikus bongás helyett egyperces vizuális show-t ad elő – számolt be a lap.

Mindezek pedig a The Londoner Macao nevű luxusszálloda részét képezik Makaóban. Makaó jelenleg a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A kínaiak nagyon ügyeltek a részletekre, így ebben az üdülőnegyedben minden angol híresség helyet kapott. A brit sztárséfnek, Gordon Ramsay-nek is van itt étterme, idén december közepén pedig megnyitja kapuit a Harry Potter kiállítás is. A Trafalgar Square Nelson-oszlopának tövében álló híres Landseer-oroszlánok bronzmásolatai a szálloda bejáratánál fogadják a vendégeket – írták.

Elolvasom a cikket