Új egyiptomi tengeri útvonalat indít egy orosz szállítmányozási vállalat

A szerdán Moszkvában a Szállítás Hete – 2023 fórumon felszólalva Maszlov az orosz Novorosszijszk fekete-tengeri kikötő és Egyiptom közötti új logisztikai útvonal megnyitásáról beszélt, és megerősítette, hogy az a jövő hónapban kezdi meg működését.

Maszlov szerint az útvonal elsősorban a hűtőkonténerek szállítására irányul majd, bár normál rakományt is szállítanak idővel.

A FESCO tisztviselője hozzátette, hogy a vállalat jelentősen növelte flottáját, kijelentve, hogy 35 hajóval lépnek be 2024-be. Két évvel ezelőtt ez a szám még csak 24 hajó volt.

Maszlov megjegyezte, hogy az Ukrajnával kapcsolatos szankciók miatt nagy cégek hagyták el az orosz piacot, de elmondta, hogy a FESCO most aktívan együttműködik a helyükre lépő nagy kínai fuvarozókkal.

Hozzátette, hogy nem lát semmi rosszat a versenyben, és ragaszkodott ahhoz, hogy „ez csak növeli a minőséget”.

„A logisztikai világban történt események egyedülálló lehetőséget jelentenek az orosz vállalatok számára, hogy olyan réseket foglaljanak el, ahol soha nem voltak orosz és volt szovjet vállalatok” – mondta Maszlov.

A FESCO Transportation Group vezető orosz szállítási és logisztikai vállalat, amely a kikötők, az integrált logisztika, a vasút és a hajózás területén tevékenykedik. Jelenleg 35 hajóval és 170 000 húsz láb egyenértékű (TEU) konténerrel rendelkezik.

Novorosszijszk a közelmúltban is címlapokra került, miután Oroszország november 9-én 25 000 tonna búzát küldött ingyenesen humanitárius segélyként Afrikába a fekete-tengeri kikötőből.

Elolvasom a cikket