Új utakra lépett Wolf Kati

Czuppon Réka
2023. november 16. csütörtök. 5:02

Wolf Kati legújabb albuma, az Új utakon című lemez dalai a Várkert Bazárban hallhatók először. Az énekesnő azt reméli, a november 26-i lemezbemutató koncerten mindenkit magával ragadnak majd a színpadról áradó energiák, a különleges látványvilág.

A szentendrei énekesnő hét év után jelentkezett új albummal, amelyről elmondta: „Régóta egyesével jönnek ki a dalaim és rájöttem, hogy nagyon vágyom már egy albumra, ami összefoglalja az elmúlt éveimet. Nyolc új dal és két feldolgozás lesz a lemezen. Fontosnak tartottam, hogy megfogalmazzam, ennyi idősen hol tartok, milyennek látom a világot. Az album címe is egy üzenet, hiszen mindannyian folyton úton vagyunk, és sokszor nehéz jól döntenünk egy-egy útelágazásnál. Megtanultam, hogy merni kell új utakra lépni, hallgatni a belső hangokra, mert a félelem visszatarthat, pedig a változással jó dolgok is bejöhetnek.”

Hét év után jelentkezett új almummal Wolf Kati

Hét év után jelentkezett új albummal Wolf Kati

Fotó: facebook/Várkert Bazár

Wolf Kati először próbálta ki magát szövegíróként, dalai őszintén mesélnek érzéseiről és arról, hogyan változott az elmúlt években: „Az írás a színpadi szereplés ellentéte, begubózol és csak befelé figyelsz. Rajongok a magyar nyelvért, mert mi a legbonyolultabb érzelmeket is meg tudjuk fogalmazni. Az átdolgozások közül az Apám hitte című Zorán-dal a szívem csücske, egyrészt az anyukám és az édesapám iránti mély szeretet és tisztelet miatt, másrészt azért, mivel szülőként állandóan vívódok, mit tudok adni a lányaimnak. Rengetegen kérdezték már, mennyire nehéz énekesnőnek lenni, az igazság az, néha nem énekesnőnek nehéz lenni, hanem anyának. De, amikor nézem a csajokat, megnyugszom, hogy bár önző szakmát választottam, talán így is sikerül olyan erővel támogatnom őket, ahogy a szüleim engem.”

S hogy milyen lesz a november 26-i koncert a Várkert Bazárban?

„Táncos, jó hangulatú este lesz, ahol elsöpörnek az energiák, sok szerelmes és bulis dallal. Azoknak, akik még nem hallottak minket, azt üzenem, jöjjenek, a zenekarommal padlógázt adunk és a vérbeli pop-rock, a pörgő ritmus, a testüket és a lelküket is magával rántja majd” – ígérte a népszerű énekes és dalszerző.

Elolvasom a cikket