Tényleg mondott olyat XVI. Benedek pápa, hogy a sátán el akarja pusztítani Spanyolországot?

A napokban bejárta az internetet egy állítólagosan XVI. Benedek pápától származó idézet, miszerint

az ördög tudja, mit tett Spanyolország a történelem során: megtérítette Amerikát, és fontos szerepet játszott az ellenreformáció idején… az ördög a legjobbakat támadja, és ezért támadja Spanyolországot.

Azonban sem a korábbi pápa beszédeiről készített feljegyzésekben, sem írásaiban nem található meg ez a kijelentés. Jorge Fernández Díaz, Spanyolország volt belügyminisztere ugyanakkor korábban azt állította, egy magánbeszélgetésen mondta ezt neki a Szentatya 2015. június 17-én a Mater Ecclesiae-kolostorban, arra reagálva, hogy Díaz megkérte, imádkozzon Spanyolországért. Az ország akkor elsősorban a katalán függetlenségi törekvésekkel kapcsolatos politikai feszültségek miatt volt nehéz helyzetben, és az emeritus pápa ezzel kapcsolatban próbálta megnyugtatni a politikust.

Spanyolország jelenleg is súlyos politikai válságban van, mivel a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) és az Együtt Katalóniáért (Junts per Catalunya) politikai párt megállapodott Pedro Sánchez ügyvezető elnök hatalmon tartásáról, és megegyeztek a legfelsőbb bíróság által lázadás miatt elítélt katalán szakadárok amnesztiájáról. Több püspök erkölcstelennek nevezte a politikai alkut, amely az ország különböző részein tömeges tüntetéseket váltott ki – írja az EWTN.

Elolvasom a cikket