Emberi koponyákkal és tetovált végtagokkal a szájukban szaladgálnak a kutyák egy faluban

Sokkoló látvány fogadott egy férfit hétfőn, miközben a mexikói Brisas de la Primavera nevű faluban járt.

Egy kutya szaladgált az utcán, miközben a szájában egy emberi koponyát szorongatott, majd néhány perc múlva feltűnt egy másik kutya is, egy tetovált végtaggal a szájában.

November 8-án, szerdán ugyanis már az is kiderült, honnan szerezték a kutyák a testrészeket.

A helyszíntől mindössze másfél kilométerre egy titkos temetkezési helyet fedeztek fel, ahol először négy további végtagot találtak a földön szétszóródva, ezen kívül legalább hét ember maradványait találták meg zsákokba rejtve, azonban nem kizárt, hogy azoknak egy részét a kutyák már megették, mire a rendőrök megkezdték a nyomozást. Emellett egymástól 20-30 méterre fekvő sírokat is találtak a helyszínen.

Az rendőrök tapasztalatai szerint a környéken ez nem számít egyedi esetnek: a szomszédos településen, Zapopanban egy évvel ezelőtt 45 zsákot találtak egy szakadéknál, melyek szintén emberi holttestekkel voltak tele.

Mexikóban az emberi eltűnések, és holttestmaradványok hátterében sok esetben drogkartellek tagjai állnak, így a rendőrökben a mostani eset során is felmerült ennek gyanúja. Különösen, hogy ezen a területen szedi áldozatait a Jalisco New Generation Cartel, amelyet az legveszélyesebb kábítószer-kereskedő szervezeteként tartanak számon.

A rendőrök megállapították, hogy a testrészek még frissek, ám egyelőre még nem találták meg az ügy gyanúsítottait, így ennek érdekében tovább folyik a nyomozás.

Elolvasom a cikket