Magyarország küldetése a kereszténység és a szuverenitás védelme

Nagy Áron
2023. november 18. szombat. 10:46

Nem csak a nemzetünkre, hanem egész Európa politikai karakterére is hatással lesznek a ma hozott döntések, ugyanis a Fidesz olyan politikai erő, amire az egész világon figyelnek – hangzott el a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán, szombaton. A jubileumi eseményen várhatóan újraválasztják a párt élére Orbán Viktort, továbbá a küldöttek szavaznak a négy alelnök személyéről is.

Semjén Zsolt a kongressuzs elején felidézte a kereszténydemokrata néppárt születésének történetét, azt ahogy dacoltak a nácikkal és a kommunistákkal, majd inkább az emigrációt választották a kollaboráció helyett. Hozzátette: a KDNP az egyetlen világnézeti párt ma Magyarországon.

A keresztény pártok egyik dilemmája szerinte az, hogy ha hívek maradnak az egyház tanításaihoz, akkor a népszerűtlenséget kockáztatják. Viszont, ha engednek ebből, az önfeladás útjára lépnek, akkor hogyan nevezhetnék magukat kereszténynek? Ráadásul a nyugati példák azt mutatják, hogy az önazonosság feladása végül szavazatvesztéshez vezet.

Erre a kihívásra a magyar válasz a Fidesz és a KDNP szövetsége, amelyben a Fidesz egy keresztény ihletettségű, modern, konzervatív néppárt. a KDNP pedig világnézeti párt.

A magyar küldetés fundamentuma – hangsúlyozta – Szent István, aki úgy tette Magyarországot a keresztény civilizáció részévé, hogy közben nem lettünk sem Bizánc, sem a Német-római Császárság hűbérese. Ugyanez a feladatunk a miniszterelnök-helyettes szerint most is: Őrizni a keresztény értékeket és a szuverenitást.

Elolvasom a cikket