A német futballisták Berlinben játszottak „idegenben”

A fordulatos s színvonalas mérkőzésen ugyan a németek játszottak otthon, de a több tízezer Németországban élő török szurkoló végig fütyült a hazai csapat támadásaikor, majd a vendég együttest éltette.

Ez a „segítség” a törököket még jobban ösztökélte, akik minden labdáért harcolva, olyan elszántan küzdöttek, mintha az életükért játszanának.

Így aztán Kai Havertz hiába szerzett már az 5. percben vezetést, ezután a törökök diktálták a tempót. A 38. percben Ferdi Kadioglu lőtt a rövid felsőbe egy pontos bal oldali indítást követően, majd a ráadásban Kenan Yildiz hasonló pozícióból bombázott a bal felső sarokba úgy, hogy a labda a felső és a bal kapufát is érintette (1–2).
A második félidő elején ugyan a németek kiegyenlíttek – Niclas Füllkrug lőtte ki a jobb alsó sarkot – a törökök tizenegyesből szereztek újra vezetést a 71. percben: Yusuf Sari értékesítette a kezezés miatt videós elemzést követően megítélt büntetőt. A vendégek végig veszélyesen futballoztak, a németek hiába igyekeztek a hajrában, nem tudtak komoly gondot okozni a török kapu előtt.
A hazai pálya „hátrányát” már a Bayern München is tapasztalhatta, amikor november 8-án a vendég Galatasaray ellen játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést, s a török szurkolók hangosan fütyültek, amikor a hazai csapat támadott, de így is nyert 2–1-re.

Jól hallható volt mindkét mérkőzésen a migrációt támogató német politika hatása: a hazai csapat érezhette magát idegenben.

Elolvasom a cikket