Nyolc napja rekedtek a föld alatt, egyelőre nem tudják kimenteni őket +VIDEÓ

Az idővel versenyezve a mentők fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy 41 munkás segítségére legyenek, akik már nyolc napja egy beomlott alagútban rekedtek Indiában, a Himalájánál. Az eset Uttarakhand államban történt november 12-én, amikor a Char Dham hindu zarándokút részét képező alagút beomlott, és a munkások a föld alatt rekedtek. A mentési erőfeszítések kudarcba fulladtak, ami arra késztette a tisztviselőket, hogy új stratégiákat keressenek a csapdába esettek kiszabadítására –számolt be a Magyar Nemzet.

A kihívások ellenére a hatóságok állítják, hogy a bent rekedtek biztonságban vannak, világítással vannak felszerelve, és egy gondosan kiépített csövön keresztül olyan alapvető ellátást kapnak, mint az oxigén, a száraz élelmiszer, a víz és a gyógyszerek.

Most egy további hathüvelykes csővezeték kiépítésére összpontosítanak, amely főtt ételt szállítana. Ez létfontosságú a munkások életben maradásának szempontjából. Bhaskar Khulbe, az alagútprojekt különleges ügyeletes tisztje arról számolt be, hogy a második csővezeték becsült hatvan méteréből 42 méter már elkészült – írták.

– Elsődleges feladatunk, hogy megmentsük az alagútban rekedt 41 ember életét. Ezen a csővezetéken keresztül el tudjuk majd küldeni nekik a szükséges dolgokat – hangsúlyozta Nitin Gadkari szövetségi közlekedési miniszter egy vasárnapi sajtótájékoztatón. Az erőfeszítések között szerepel annak megfontolása is, hogy a csővezetéken keresztül optikai szálas összeköttetést létesítsenek, amely lehetővé tenné egy kamera vagy telefon elhelyezését az alagútban, megteremtve a dolgozók számára a családjukkal való kommunikációt.

A csapdába esett munkások jelenleg száraz élelmiszert kapnak a csövön keresztül, de aggodalomra ad okot, hogy hárman vérhasról számoltak be.

A korábbi kísérletek kudarca után öt új mentési tervet vizsgálnak, köztük a hegy tetejéről történő függőleges fúrást.

A 4,5 kilométeres alagút beomlásának okát még nem sikerült megállapítani, de a régióban gyakoriak a földcsuszamlások, a földrengések és az árvizek, ez pedig tovább rontja a helyzetet. Az omlás idején ötven-hatvan munkás dolgozott az éjszakai műszakban, a kijárat közelében dolgozóknak sikerült kimenekülniük – írja a lap.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket