Zelenszkij megmagyarázta, miért „éri meg” Amerikának támogatnia Ukrajnát

Volodimir Zelenszkij kifejtette, miért előnyös az Amerikai Egyesült Államok számára, hogy forrásokat fordítson fegyvergyártásra, ezzel is támogatva Ukrajnát. A Fox Newsnak adott interjújában kommentálta az amerikai társadalom egy részének álláspontját, miszerint az Ukrajna támogatására szánt forrásokat jobban is elkölthetnék, például az amerikaiak szükségleteinek kielégítésére. Az ukrán elnök megjegyezte, hogy a pénz nagy része a gyártás által visszakerül az Egyesült Államokba – számolt be a Mandiner.

Amikor Ukrajnának gyártanak, abból az amerikaiak is profitálnak, a termelés nagy részét ők állítják elő az Egyesült Államokban” – mondta Zelenszkij, aki hozzátette, hogy a fegyvergyártással foglalkozó vegyes vállalatok további munkahelyeket biztosítanak az amerikaiaknak és az ukránoknak egyaránt.

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint az amerikai állampolgárok csaknem fele úgy gondolja, hogy az ország túl sokat költ Ukrajna megsegítésére – írták.

Az elsősorban a republikánusok által táplált hangulat megmagyarázza a konzervatív kormánypárti képviselők növekvő ellenállását, akik elutasítják Joe Biden elnök Ukrajnának szánt újabb támogatásainak jóváhagyását, azzal érvelve, hogy a pénzt jobban el lehetne költeni a hazai prioritásokra – véli a lap.

A legújabb adatok szerint az októberi felméréshez képest csökkent az amerikai állampolgárok körében az ukrán támogatásokat ellenzők száma – írták.

Elolvasom a cikket