Károly király bizarr reggeli szokásaival gyötri a Buckingham-palota személyzetét

Az Amazon Prime nemrégiben mutatta be a Serving the Royals: Inside the Firm című dokumentumfilmet, amelyben megszólalt Paul Burrell, Diana hercegné egykori komornyikja is.

A korábbi alkalmazott egészen elképesztő titkokat osztott meg a királyról.

Károly király ragaszkodik a reggeli rutinjához.

A filmből kiderült, hogy Károly királynak 28 személyes alkalmazottja van, akik azon dolgoznak, hogy a Buckingham-palota háztartása az uralkodó számára megfelelő legyen. Köztük van négy szakács, öt házvezető, három inas, valamint néhány komornyik, és mindannyian Károly király rendelkezésére állnak.

Paul Burrell elárulta, hogy Károly király kissé rigolyás bizonyos ruhadarabokkal és szokásokkal kapcsolatban, és néhány titkot is megosztott a nézőkkel:

A pizsamáját minden reggel ki kell vasalni, ahogy a cipőfűzőjét is vasalóval kell kisimítani, a fürdőkádban pedig mindig langyosnak kell lennie a víznek.

Hozzátette, Károly király már hercegként is elvárta, hogy a kád csak félig legyen tele vízzel, a fogkeféjére pedig meghatározott mennyiségű fogkrémet kért. A személyzet tagjainak manapság sem könnyű minden elvásárának megfelelnie.

Ami a reggelit illeti, Károly király szintén tartja magát a szokásokhoz: házi kenyeret, egy tál friss gyümölcsöt és gyümölcsleveket fogyaszt, valamint hatféle mézet visz magával külföldre is, és bárhová is utazik, a reggelit sosem hagyja ki.

Elolvasom a cikket