Kényszersorozás: Ukrajnában az utcáról rabolják el a sorozótisztek az embereket

Egyre több brutális felvétel lát napvilágot azután, hogy egyes régiókban megengedték a hadkiegészítők munkatársainak, hogy a rendőrség jelenléte nélkül igazoltassák a hadköteleseket.

Kijev központilag is erősítene a sorozáson, Volodimir Zelenszkij elnök egy újabb mozgósítási terv kidolgozását ígérte.

„A mozgósítással kapcsolatban szeretném, ha az emberek megértenék a cselekvési tervet, hogy merre tartunk, mik a kihívások. A mozgósítás során fontos, hogy tudjuk, hogyan jutunk el A pontból B pontba. Tudnunk kell, milyen erőkkel haladunk előre, ezért jövő héten átfogó terv készül a kérdésben” – mondta korábban Zelenszkij.

A törvényben, amelyet év végéig fogadnának el, rögzítenék, hogy leszerelni csak 36 hónap szolgálat után lehetne, valamint nem kaphatnának felmentést a másod- és harmaddiplomások sem.

„Semmit nem teszünk a Védelmi Minisztérium és vezérkar nélkül, és, ha kialakul az egyetértés a kérdésben, akkor napirendre tűzzük. Első olvasatban december közepéig, másodikban év végéig igyekszünk elfogadni” – számolt be David Arahamija, a Nép Szolgája párt frakcióvezetője.

Ukrajnában a hadkiegészítők embertelen emberrablási gyakorlata ellen egyre többen emelik fel szavukat, azonban a vezetés mégsem tesz semmit annak leállítása érdekében. Olyanra is volt példa, hogy anyák, feleségek babakocsival állták el a sorozótisztek gépjárművét, így védve meg férjeiket az elhurcolástól.

Elolvasom a cikket