Furán megnyugtató élmény az ágyazóverseny

Egy szállodai élményt porrá tud zúzni, ha az ágyunk nem megfelelő. Itt nemcsak a kényelemre, hanem a kinézetre is gondolunk, egy szépen megvetett ágyba szívesebben bújik az ember. Jól tudják ezt a Távol-Keleten is, ahol új szintre emelték a vendéglátás ezen részét.

A kínai luxushotelek személyzetének például teljesítenie kell egy intenzív ágyazótréninget, ahol a legutolsó részletig megtanítják őket, hogyan legyenek hibátlanul előkészítve az ágyak. A folyamat során természetesen vannak osztályelsők is, akiknek külön ágyazóversenyeket rendeznek: van, hogy a hotelláncok saját szállodáik személyzetét mérettetik meg, de vannak régiós és országos bajnokságok is.

A verseny komoly presztízsértékkel bír, hiszen mégiscsak az fog elterjedni, hogy melyik hotelben a legjobbak az ágyak. Emiatt itt mindenki komolyan veszi a dolgot.

Objektum doboz

Fontos szempont értékeléskor az idő is – az elsőként végző bónuszpontot kap –, azonban a zsűri a legapróbb részletekre is figyel. A legapróbb gyűrődés is mínuszpontokat jelent, de a túlnyúlások egyenletessége, a paplanok és párnák pontosan középre helyezése is számít, sőt azt is nézik, hogy a paplan- és párnahuzatban a paplanok és a párnák tényleg a huzat sarkáig érnek-e.

Ami igazán élménnyé teszi ezen felvételek nézését, az a stílus: elegáns, szimpla mozdulatokkal oldják meg azt, amit mi vendégként pillanatok alatt tönkreteszünk, és soha nem tudunk reprodukálni otthoni körülmények között.

Elolvasom a cikket