Avatar 3: James Cameron elárulta, mikor láthatjuk az új filmet

Nagyon hektikus kétévnyi utómunkálaton vagyunk túl, úgyhogy 2025 karácsonya lesz – árulta el Cameron a Deadline szerint.

Az Oscar-díjas rendező sosem volt azzal vádolható, hogy elsietné a munkát, alaposságára jellemző, hogy az 1997-es Tianic készítésekor valósággal szakértőjévé vált a témának, a forgatás előtt még a roncshoz is lemerült az Atlanti-óceán mélyére.

Az író-rendező még 2022-ben elmondta, hogy az Avatar 3 és 4 jeleneteit már az első film készítésekor leforgatta, hogy elkerülje a fiatalabb szereplők kiöregedését, elrettentő példaként hozva a Netflix Stranger Things című sorozatát.

Év elején

Cameron elejtett néhány részletet arról, mire is számíthatunk az új Avatarban: eszerint a tűz elem fontos szerepet kap, és két új kultúrát is megismerhetünk majd.

„A tűznek szimbolikus szerepe van a filmben, és van egy kultúra, amely kifejezetten e köré a koncepció köré szerveződik” – mondta a Deadline-nak.

A kanadai rendező egyébként a jelek szerint teljesen beleszeretett Új-Zélandba: miután évekig Peter Jackson cégénél dolgozott (Jackson rendezte a Gyűrűk ura és a Hobbit-trilógiákat, amelyeket a szigetországban forgattak), most azt mondta, a jövőben minden filmjét Új-Zélandon akarja forgatni, és jövőre várhatóan az állampolgárságot is megkapja.

Elolvasom a cikket