A BRICS-tagállamok támogatják az orosz elnökség terveit

India, Kína, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Etiópia és Dél-Afrika képviselői támogatták Oroszország BRICS-elnökségének terveit – közölte az orosz külügyminisztérium Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettessel és BRICS-serpával folytatott durbani megbeszélésük után – írja az oroszhirek.hu.

„Szergej Lavrov kétoldalú megbeszéléseket folytatott dél-afrikai, kínai, etiópiai, IIndia, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia kollégáival a durbani rendezvényen. A partnerek támogatásukról biztosították Oroszország BRICS-elnökségének terveit. Megismételték elkötelezettségüket a szoros gyakorlati együttműködés mellett a szövetség további fejlődése és nemzetközi pozícióinak megerősítése érdekében” – áll a közleményben – olvasható az oroszhirek.hu oldalán.

„Az orosz delegáció bemutatta a szövetség 2024-es munkájának terveit. A johannesburgi csúcstalálkozó határozatával összhangban Oroszország elnöksége alatt nagy figyelmet fordítanak majd az új BRICS-tagok többoldalú együttműködési struktúrába való integrálására irányuló erőfeszítésekre. A tervek szerint véglegesítik az államok új kategóriájának – a társulás partnereinek – módozatait is” – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket