Elfogták egy brit bűnbanda vezetőjét Isztambulban

MH/MTI
2023. december 6. szerda. 20:04

A tárcavezető az X-en közzétett beszámolója szerint az Interpol kedden jelentette, hogy a nemzetközi bűnüldöző szervezet vörös körözési listáján is szereplő Shaun Monaghan, aki az egyik Északkelet-Angliában működő bűnbandát vezette, októberben Törökországba érkezett.

A török kábítószer-ellenes rendőrség már másnap elfogta és őrizetbe vette az Isztambul Fatih kerületében tartózkodó bűnözőt, aki a gyanú szerint kokain és heroin terjesztésében, valamint fegyveres rablásban is részt vett – közölte Yerlikaya.

A belügyminisztérium által közzétett videón az látszik, hogy a rendőrség szállodai szobájában rajtaüt a férfin.

Ez az akció volt a legújabb az elmúlt hetekben lezajlott, nemzetközi szervezett bűnözői csoportok ellen irányuló letartóztatások és elfogások sorában Törökországban. A török belügyi tárca vezetője a hét végén számolt be Samil Amirov, az Oroszországban működő Törvényes tolvajok nevű szervezett bűnözői csoport egyik vezetőjének törökországi elfogásáról. A múlt hónapban pedig az Ausztráliában drogcsempészet miatt körözött Hakan Ayik, valamint az amerikai és az új-zélandi hatóságok figyelmét is felkeltő nemzetközi bűnbanda további 36 további tagjának őrizetbe vételét jelentette be.

Elolvasom a cikket