Hatalmas változás jön a Facebookon és az Instagramon, ez mindenkit érint

Mark Zuckerberg vállalata még 2020-ban vezette be a most megszűnő funkciót elsősorban azért, hogy a legjobb üzenetküldési élményt biztosítsa a felhasználóknak attól függetlenül, hogy ki melyik alkalmazást használja inkább. Három évvel később azonban úgy tűnik, hogy a vállalatnak mégsem jött be a funkció, egy új támogatási oldal szerint ugyanis a Messenger- és az Instagram-alkalmazások közötti csevegés 2023. december közepétől nem lesz elérhető.

A Meta a következőképp határozta meg, hogy mi fog változni a funkció kikapcsolása után:

Nem lehet majd új beszélgetéseket vagy hívásokat indítani Instagramról Facebookra, és fordítva.

A Facebook- vagy Instagram-fiókba továbbított üzenetek ugyan olvashatók maradnak, de új üzeneteket nem lehet majd továbbítani.

Ezentúl nem lehet majd látni, hogy ki aktív, vagy ki látta az üzenetet.

A Facebook-fiókokkal folytatott csevegések nem kerülnek át a Facebook vagy a Messenger beérkező levelei közé.

A változtatás okát a Meta nem indokolta meg, de a 9to5Google cikke szerint összefüggésbe hozható az európai digitális piacokról szóló új törvénnyel (DMA), amely többek között előírja a nagyvállalatok számára, hogy az üzenetküldő platformok között interoperabilitást, azaz együttműködést kínáljanak. A Meta egy másik terméke, a WhatsApp kapcsán egyébként már kiderült, hogy egy vadiúj csevegési funkciót készítenek elő, amely elősegíti az új törvénynek való megfelelést.

Elolvasom a cikket