Hugh Grant utálta a Wonka forgatását

A filmben Hugh Grant az arcát kölcsönözte Loftynak, az apró teremtmény testét viszont motion capture technikával keltették életre.

Olyan volt, mint egy töviskorona, nagyon kényelmetlen – mondta Grant arról, hogy kamerákat és más eszközöket helyeztek az arcára. Végig bizonytalan volt abban, hogy a testével is játszania kell-e vagy sem, és soha nem kapott kielégítő választ.

És őszintén szólva, amit a testemmel csináltam, borzasztó volt, és az egészet animációra cserélték – panaszkodott. Amikor arról kérdezték, hogy a végeredményt látva megérte-e, azt mondta, „nem igazán”, mire a stábtagok körülötte nevetésben törtek ki. Szerinte nagyon zavaró, hogy a számítógépes animáció miatt már nem lehet megmondani, mit látunk: azt mondta, a Paddington 2 közben az apja megkérdezte tőle, hogy „ez egy igazi medve?”

A Metro szerint Hugh Grant azonban csak mogorváskodott, mint filmbéli karaktere: az interjúban később azzal viccelődött, hogy utál filmezni, „de sok gyerekem van és kell a pénz”. Paul King rendező pedig korábban azt nyilatkozta, hogy azért kérte fel Hugh Granter a szerepre, mert ő „a legviccesebb, legszarkasztikusabb seggfej”, akivel valaha találkozott, az umpa-lumpák pedig hasonlóan szarkasztikusak, ítélkezők és kegyetlenek.

Elolvasom a cikket