Szőke szépség okoz galibát Szlovákiában

Összeférhetetlenség gyanúja vetődött fel Martina Šimkovičová kulturális miniszterrel kapcsolatban Pozsonyban. A tárcavezető továbbra is műsort vezet egy internetes televíziónál, miközben az alkotmány egyértelműen kimondja, hogy a kabinet tagjai nem vállalhatnak más munkaviszonyt.

Šimkovičová azelőtt, hogy a kulturális minisztérium élére került volna, a Slovan nevű internetes televíziónál műsorvezetőként tevékenykedett – írta meg csütörtökön az Új Szó. Mint olvasható, a Denník N napilap szerint az említett műsorban gyakran fordultak meg olyan személyek, akik összeesküvés-elméleteket és álhíreket terjesztettek. Az internetes televízió tulajdonosa egyébként az SNS parlamenti képviselője, Peter Kotlár, aki Šimkovičová társaként kerül a képernyőre.

A Progresszív Szlovákia (PS) képviselői, Zora Jaurová és Zuzana Mesterová azonban arra figyelmeztetnek, hogy az alkotmány értelmében a kormánytagság tisztségének ellátása nem összeegyeztethető bármilyen munkaviszonnyal vagy munkaviszonyhoz hasonló munkaszerződéssel. Šimkovičovát október 25-én nevezték ki a kulturális tárca élére, az említett műsorban viszont azóta többször is felbukkant.

Elolvasom a cikket