A MikulásGyár meghívásából hazánkban járt Joulupukki, az igazi Mikulás

Farkas Dániel
2023. december 8. péntek. 16:49

Mit gyűjt a MikulásGyár? Élelmiszerre vagy játékokra van inkább szükség?

A legnagyobb szükség a tartós élelmiszerekre van, konzervre tésztára, rizsre olajra, lisztre, cukorra, édességre kekszre, ivóvízre, burgonyára, almára stb. Tisztító- és tisztálkodási szereket is nagyon szívesen veszünk át.

Beszél-e a finn Mikulás magyarul, ha igen, mi a kedvenc szava?

Keveset, természetesen a jó napot, a sziasztok és a köszönöm megy neki, de nagyon szereti az egészség, a barátság és a szolidaritás szavakat is. Ezeknek jelentését is kiemelten fontosnak tartja.

Budapesten kívül, hol volt/van még lehetőség találkozni vele?

Szombathelyen 7-én volt lehetőség találkozni Joulupukkival Veszprémben pedig a mai napon, azaz 8-án, de aki esetleg lemaradt volna idén a mesés találkozásról azoknak szeretném elárulni, hogy már tervezés alatt van a jövő évi látogatása.

Igaz-e, hogy az elmúlt 18 évben több mint 650.000 adományozó járt a
MikulásGyár területén? Kik ők?

Igen, ennél talán még többen is jöttek, ám az első 3-4 évről nincsen igazán komolyan vehető adatunk az adományozó látogatókat illetően. Összességében ez a szám fedi a valóságot.

Az adományozók között vannak külföldiek, ha igen, mely országok lakói a legbőkezűbbek?

Vannak külföldiek, vannak ad hoc jelleggel itt tartózkodó turisták, de vannak visszatérő vendégeink, s vannak hazánkban tanuló és dolgozó külföldi látogatóink is. Általában megegyezik az adományozók aránya az országok között, úgy érezzük, mintha Lengyelországból és Németországból több felajánlás érkezne, mint a többiből. De például Ausztráliából is minden évben kapunk adományt.

Elolvasom a cikket