Megvonják az állampolgárságot a palesztin szülők gyermekeitől

Antwerpenben, Liège-ben, valamint a brüsszeli régióban és Kelet-Flandriában a legtöbb településre érkeztek levelek, és belga lapinformációk alapján több önkormányzat követte a külügyminisztérium ajánlását, és behívták a palesztin családokat, hogy töröljék a gyermekek állampolgárságát, az érintetteknek vissza kell küldeniük az irataikat a hatóságoknak – írták.

Nicole de Moor menekültügyi és migrációs államtitkár elismerte a levelek kiküldését, ugyanakkor határozottan tagadta az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet közötti konfliktussal való kapcsolatot.

– A külügyi hivatal több önkormányzattal is kapcsolatban áll ebben a témában. Például Antwerpen városa levelezést követően jelezte, hogy megvizsgálja az ügyet. A kapcsolattartás az önkormányzatokkal augusztus óta, tehát hónapokkal a legutóbbi konfliktus kezdete előtt kezdődött. Ezt a háborútól függetlenül kell mérlegelni – biztosította Bart Tierens, Nicole De Moor kommunikációs tanácsadója.

A palesztinok a szíriaiak és az afgánok mögött a harmadik legnagyobb közösséget tudhatják magukénak Belgiumban. De Moor irodája teljes mértékben vállalja a felelősséget e levelek elküldéséért, és ezt a Külügyi Hivatal azon megállapításával indokolja, hogy az Európai Unióban élő palesztinok az állampolgárság megszerzése céljából rendszeresen mennek Belgiumba gyermeket szülni, hogy aztán családegyesítést kérjenek – írták.

Elolvasom a cikket