Amerikai szenátor: Senki sem hitte, hogy Ukrajna képes területeket visszaszerezni

Az Egyesült Államoknak el kell fogadnia, hogy Ukrajna „átenged bizonyos területeket” Oroszországnak, és le kell zárnia a konfliktust – érvelt J. D. Vance republikánus szenátor, hangsúlyozva, hogy mind az Egyesült Államoknak, mind Ukrajnának érdeke a harcok beszüntetése, számolt be az Oroszhírek.

A törvényhozó a CNN Jake Tapper műsorvezetőjének a vasárnapi State of the Union című műsorban kifejtette, miért ellenzi az Ukrajnának nyújtott további támogatásokat, mondván, nagyon valószínűtlen, hogy Kijev képes lesz legyőzni Oroszországot és visszaszerezni az elveszített területeket, és a további pénzügyi és katonai segítség csak meghosszabbítja a konfliktust – írták.

„Mit fog elérni 61 milliárd dollár, amit 100 milliárd dollár nem? – kérdezte Vance, hozzátéve, hogy – mindenki, akinek van egy kis esze”, tudja, hogy a konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni.

„Az az elképzelés, hogy Ukrajna visszatolja Oroszországot az 1991-es határokhoz, abszurdum. Ezt valójában senki sem hiszi el” – mondta.

„Eljutunk oda, hogy funkcionálisan mi leszünk a horgon, hogy fizessük az ukrán nyugdíjasokat, hogy újjáépítsük az országot” – folytatta, és azzal érvelt, hogy a Fehér Háznak inkább arra kellene koncentrálnia, hogy „megállítsa az öldöklést, ahelyett hogy újabb biankó csekkeket írjon”.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket