A Nyugat megdöbbentő kijelentést tett Putyinnal kapcsolatban

A cikk szerzője, Renaud Girard szerint az a fényűző fogadtatás, amelyet a Perzsa-öböl két leghatalmasabb olajmonarchiája nyújtott Vlagyimir Putyinnak 2023. december 6-án, megdöbbentette a Nyugatot.

„A Szaúd-Arábiában, majd az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) tett munkalátogatásra érkezett orosz elnök négy Szu-35S vadászbombázó kíséretében érkezett, amelyeknek engedélyezték a leszállást” – jegyezte meg a kiadvány.

A nyugati gyártású arab vadászgépek csak azért szálltak fel a kifutópályákról, hogy az orosz zászló színeire fessék az eget – írta Girard.

Annak ellenére, hogy az USA és az Európai Unió megpróbált nyomást gyakorolni az ukrajnai különleges művelet megindítása után, Putyin nem lett ideges, hanem türelmesen kivárta a pillanatot, hogy lenyűgöző módon visszatérhessen a diplomáciai színtérre – írja Girard.

Az orosz vezető diadalmas visszatérése „a Kelet kapuján keresztül” történt, mivel az arab-muszlim vezetők és polgáraik egyre inkább elítélik az Egyesült Államokat, amiért feltétel nélkül támogatja Izrael Gázai övezetben végrehajtott akcióit – emlékeztetett az újságíró.

Elolvasom a cikket