A rendőröket is sokkolta a látvány: „Ne adj neki enni” tábla függött a csontvázzá aszott fiú ajtaján

Még a sokat látott rendőrök is elborzadva szemlélték az eseményeket és néztek végig azon a lakáson, ahol egy gyermekre élő csontvázként találtak rá. Kétségtelen, hogy a hatóság emberei számára is a legszívszorítóbb azt látni, amikor a szülők a gyermekeikkel viselkednek ilyen kegyetlenül. A gyermekbántalmazási esetek még a legridegebb, legtöbbet látott zsarukat is megrázzák. Egy amerikai, illinoisi fiút halálra éheztettek a szülők, akik pontosan tisztában voltak azzal, milyen embertelen körülményeket teremtettek. Még a gyermek szobájának ajtajára is kiírták, mintegy figyelmeztetésképp, hogy nem szabad neki enni adni – írja a Metropol.

2022. március 29-én, egy Peoria városában található lakásban, kórosan lesoványodva, eszméletlen állapotban, élet és halál közt lebegve találtak rá a rendőrök a mindössze nyolcéves Navin Jonesra. A fiú alig több mint 13 kilogrammot nyomott, testét folyamatos bántalmazásból származó nyomok borították. Kórházba szállították, sajnos azonban már a szakemberek sem tudtak rajta segíteni. Nem sokkal később elhunyt. A fiúcska szobájának az ajtaján a következő felirat fogadta a kiérkező rendőröket:

Ne adj Navinnak se enni, se inni! Ne engedd ki a szobájából! Mindene megvan, amíg fel nem kelek.

Gyilkossággal vádolják a fiukat halálra éheztető horrorszülőket

Noha a lakás kifejezetten jól felszerelt volt, a hűtő pedig roskadozott az ételektől, Navin szobájának berendezése mindössze egyetlen ágyból és egy játékból állt. A rendőrök a házban szétnézve még azt a kötelet is megtalálták, amivel a horrorszülők a fiú ajtaját kívülről zárva tartották. Az anya, a 37 éves Stephanie Jones már beismerte bűnösségét. Rá várhatóan 20 év börtön vár, a bíróság februárban hoz döntést. Párja, a gyermek apja, a 41 éves Brandon Walker tárgyalása jelenleg is zajlik. Ha elítélik gyermeke megöléséért, akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is számíthat – írja a Daily Mail.

A Law and Crime oldalának jelentése szerint egyébként a horrorszülők nem voltak ismeretlenek a hatóságok előtt, már mindkettejüket számos alkalommal őrizetbe vették. A gyermeket hosszú ideig a nagymamája nevelte, 2021 végén azonban visszakerült hozzájuk. 2022 februárjában kint is jártak a gyermekvédelmisek, ám ők akkor még a már akkor is „rendkívül soványként és szagosként” leírt gyermeket nem emelték ki a családból. Egy hónappal később megtörtént a tragédia.

Elolvasom a cikket