Ezért érdemes kerülni a csücsörítést

Nyolc ráncosító szokástól kell megszabadulni ahhoz, hogy kissé elodázzuk a korunkról árulkodó jelek kialakulását. Az egyik ilyen a nagy népszerűségnek örvendő csücsörítés a szelfiken.

Az ajakbőr nem szereti, ha sűrűn összehúzzák, így érdemes elkerülni és szimplán mosolyogni a kamerába. Ugyanígy a szívószállal ivás is hasonló eredményre vezet, mert ugyanazt a tartást veszi fel a száj. Ez a mozdulat pedig az ajkak természetes kollagénjét rombolja le, amely a bőr simaságáért felelős. Különben is kerüljük a műanyag szívószálat, mert környezetszennyező. Anélkül is remekül lehet inni a pohárból vagy akár üvegből is.

A dehidratáltság is első körben a bőrünkön látszik, az ajkak körüli bőrön és az ajkakon is. Kiszáradnak, kirepedeznek, amikor szomjaznak sejtjeink. Így akár a fertőzés-veszély is megnőhet. Ennek elkerülésére a legegyszerűbb a szakember tanácsa: igyunk sok vizet.

A sokáig tartó UV sugárzás sem tesz jót az ajakbőrnek. Használjunk fényvédővel ellátott ajakbalzsamot, amely még hidratálja is az ajkakat.

A dohányzás köztudottan veszélyes az egészségre, emellett a bőrt is öregíti, és ez alól az ajkak körüli terület sem kivétel. Ráadásul dohányzásnál is ugyanazt tesszük a szánkkal, mint a csücsörítésnél vagy a szívószál használatánál. Ide tartozik még a fütyülés is, amely szintén ugyanazzal a mozgással jár – figyelmeztetett Dr. Rekha Tailor, kozmetikai szakértő a Daily Mail hasábjain.

Az ajkak rágcsálása, harapdálása is tilos, ugyanis megsértheti az ajkakat és hegszövetek képződhetnek, amelyek abnormális sejtszaporodáshoz vezetnek.

Bár a mosoly sem kíméletes az arcbőrünkhöz és ráncokat okoz, de erről még a szakember sem szeretne lebeszélni senkit.

Elolvasom a cikket