Így vigyük fel hibátlanul a piros rúzst: lépésről lépésre

Kaufmann Angéla
2023. december 15. péntek. 18:10

Akár áttetsző vörös ajkat, akár merészebbet választ, a legfontosabb, hogy a lehető leghosszabb ideig kitartson, bármilyen eseményen vagy alkalmon, amivel szembe kell néznie. A vörös ajak viselése azonnali önbizalomnövelő lehet, így az utolsó dolog, amit szeretne, az elkenődés. Olvassa el lépésről lépésre útmutatónkat a „bulibiztos”, tartós piros ajkakért!

Ne hagyja ki az előkészületeket!

A bőr felkészítése bármilyen sminkre fontos lépés, amelyet nem szabad kihagyni, és ugyanez vonatkozik az ajkakra is a vörös rúzs felvitele előtt. De az erre való felkészülés valójában meglehetősen minimális, és nem annyira érintett, mint gondolná. Érdemes leradírozni az ajkakat a vörös rúzs előtt, és egy törlőkendővel megszárítani, vagy akár laza púdert is hozzáadni. Az a fontos, hogy ne használjon semmilyen hidratálást az ajkakon, hogy biztosítsa a sima és tartós alkalmazást, és hogy a rúzs valóban csúszás nélkül tapadjon a bőrhöz.

Rajzolás és definiálás

A bőrradírozás után a belső ajak területén használjon ajakceruzát a kívánt forma kialakításához. Akár formázni szeretné természetes ajkait, akár enyhén túlhúzni őket, az ajakceruza egy fontos lépés, amelyet nem lehet kihagyni a tartós vörös ajak kialakítása során. A rajzolással olyan formát tud létrehozni, amelyet a rúzs önmagában nem képes.

Elő a rúzzsal

Miután feltérképezte a formát az ajakceruzával, elkezdheti felvinni a választott rúzst. A körvonal tetejére érdemes felvinni először, amennyire csak lehet, megtartani a formáját. Az ajkai közepétől induljon, majd kifelé, hogy a lehető legjobban elérje a sarkokat.

Tökéletesítse a formát

A rúzs felvitele után érdemes visszatérni az ajakceruzával, hogy segítsen meghatározni a formát és kisimítani a széleket. Ez a rész döntő fontosságú, mivel segíthet rögzíteni a rúzst, és még hosszabb ideig tart (plusz, növelheti az ajakszín telítettségét). És mivel az ajak volt az egész megjelenés középpontjában, biztosítani akarjuk, hogy a forma pontosan olyan legyen, amilyennek lennie kell.

Utolsó simítások

Ha élénk, merész vörös színekkel dolgozik, azok valószínűleg elkenődnek az alkalmazás során. Tehát miután befejezte a rúzs és a kontúr felvitelét, térjen vissza egy korrektorral és egy korrektor ecsettel, hogy megtisztítsa a természetes ajakvonalon kívül eső rúzst.

A korrektort felviheti úgy, hogy körvonalazza a száj körül, majd visszamegy az ecsettel, és eldolgozza, hogy kiemelje a formát és eltűntesse a hibákat. A széleket vattapamaccsal is tökéletesítheti, majd használjon korrektort.

Elolvasom a cikket