Katalin és Vilmos titkos románca és egy átlátszó ruha a Korona záróévadjában

MH/MTI
2023. december 15. péntek. 9:12

A Korona most bemutatott hatodik évadjában egy olyan pillanat került a középpontba, amelyhez hasonlót a brit királyi történelemben keveset találni – írja az Independent. A leendő királyné divatbemutatón csillogtatta meg szépségét a jövendőbeli király előtt.

A brit lap felidézi, hogy a nagy vihart kavart sorozat utolsó epizódjait két részre osztva mutatták be Nagy-Britanniában.

Az első, a múlt hónapban megjelent rész négy epizódja a Diana hercegnő halálát megelőző heteket és a Dodi Fayeddel való kapcsolatát ábrázolta 1997-ben. A ma megjelent második rész – amely hat adásból áll – Vilmos herceg St Andrews-i egyetemi tanulmányaihoz és a Kate Middletonnal való románcának kezdetéhez ugrik előre.

Bár Károly király elsőszülött fia ekkor már ismerte Katalint, a királyi család szakértői szerint az egyetemi divatbemutató és a kifutón viselt áttetsző ruha kulcsfontosságú volt abban, hogy Vilmos eldöntötte, komolyra fordítja a kapcsolatot.

„Nagyon izgalmas érzés volt újra alkotni Katalin történetének egy ilyen ikonikus ruháját” – mondja a 21 éves Meg Bellamy, aki a sorozatban megjeleníti a fiatal Kate Middletont.

A Korona epizódjában Vilmos (akit Ed McVey alakít) felragyog, amikor meglátja, amint titkos szerelme átlátszó ruhában siklik végig a kifutón. Abban a pillanatban eldönti, hogy ez az a fiatal nő, akit leendő feleségének szeretne.

A sorozat jelmeztervezői igyekeztek az utolsó részletig rekonstruálni a kulcsfontosságú eseményt, ami nem volt könnyű, mert az ikonikus ruha divattervezője nem vállalta az együttműködést a producerekkel. Ezért a készítők a rendelkezésre álló fényképekből alkották újra a ruhakölteményt.

Elolvasom a cikket