Tisztán hallani a sikolyokat – még a videó készítőjét is traumatizálta a brutális cápatámadás

Már vagy öt éve, hogy Dan White lefilmezett egy szörnyű cápatámadást, de a brit férfi a mai napig nem tudja kiverni a fejéből a szörnyű élményt, írja a LadBible. A férfi ekkor épp Egyiptomban végzett egy búvártanfolyamot: csoportjával épp a vízben tartózkodott, amikor megjelent a cápa – közölte az RTL.

A férfi ekkor már rutinos volt eléggé ahhoz, hogy nyugton maradjon, és ne vonja magára a ragadozó figyelmét. Az oktató utasítására a csoport többi tagja is így tett. Ám minden megváltozott, amikor hirtelen feltűnt egy csoport német búvár is.

Erre a fennforgásra már a cápa is feldühödött, és nekirontott a csoportnak. A már videózó White felvételén látszik, hogy az állat leúszik hozzájuk, és célba veszi őket. Ekkor már nem volt menekülés: a cápa az egyik búvárra támadt, és mélyen, csontig a lábába harapott. White videóján még tíz méter mélyen is tisztán hallatszódnak a sikolyok.

A támadás után az áldozatot a felszínre segítették, és ellátták. White később arról számolt be, hogy számtalan alkalommal eszébe jut a szörnyű élmény, amit lencsevégre kapott, és sehogy sem tudja kiverni fejéből a látványt.

Az esetről korábban a Deep Blue Discovery készített riportot, ezt alább lehet megnézni:

Objektum doboz

Elolvasom a cikket