Feltalálták a motoros mozgó vécét, amivel végre az utcán is elvégezhetjük nagydolgunkat

Az őrült találmányok kora egyáltalán nem ért véget. Komolyabbnál komolyabb dolgok pattannak ki az emberek fejéből, és persze nem ritka, hogy a fele nem használható ezeknek, de legalább jót derülhetünk rajta. Ami a toaletthasználatot illeti, régóta foglalkoztatja az embert, hogyan tudná privát és nyugodt körülmények között elvégezni úgy a dolgát, hogy az higiéniai szempontból is megállja a helyét. Ezt írta felül egy férfi, aki Amerika egyik városának gyorsétterme elé egy motoros, mozgó WC-n ülve érkezett. Igen. A nadrágját is letolta.

A vízöblítéses WC az egyik legfontosabb találmányok közé tartozik, ami jelentősen megváltoztatta az életünket és a higiéniai szokásainkat. A WC koncepciója és működése már az ókori civilizációkban is jelen volt. Az ókori rómaiak például használtak vízöblítéses rendszereket, amelyek a városukban kiépített csatornarendszerbe vezették a szennyvizet. Azonban ezek a rendszerek nem voltak olyan hatékonyak és elterjedtek, mint a mai modern WC-k.

A modern WC feltalálása a 19. századra tehető. Az első olyat, amely hasonlított a mai WC-kre, 1775-ben Sir John Harington, egy angol feltaláló tervezte és építette, azonban találmánya nem vált népszerűvé, és nem terjedt el széles körben.

A WC igazi áttörése a 19. század közepén következett be. Ekkoriban a higiéniai viszonyok sok városban és településen rendkívül rosszak voltak. A szennyvíz és a szilárd hulladék kezelése problémát jelentett, és a fertőző betegségek terjedésének fő forrásai voltak.

Ebben az időszakban több feltaláló is dolgozott a WC fejlesztésén. Az egyik legismertebb közülük Thomas Crapper, egy angol vízvezeték-szerelő volt. Ő tervezte és fejlesztette ki a modern WC-t, amelyet a közönség nagy érdeklődéssel fogadott. Crapper WC-je innovatív volt, mivel tartalmazott egy vízöblítéses rendszert és egy lezárható csatornarendszert, amely lehetővé tette a szennyvíz biztonságos eltávolítását.

A technológia azóta tovább fejlődött, és számos különféle WC-típus létezik, például a csésze alakú WC-k, a falba süllyeszthető WC-k és az ökológiai szempontból fenntartható WC-k.

A motoros WC viszont egy abszolút új találmánynak számít. Az amerikai úriember késésben volt a munkából, és akkor jutott eszébe, milyen szerencsés lenne, ha csak ráülne a toalettre, és az dolga végzése közben elszállítaná oda, ahová szeretné. Csupa időspórolás, nem?

Objektum doboz

Elolvasom a cikket