„Ez a katasztrófa igazi receptje” – megszólalt a neves ideggyógyász Matthew Perry ketaminhasználatáról

A Los Angeles megyei halottkém jelentése csaknem hét héttel azután készült el, hogy az 54 éves Perryre, aki nyilvánosan elismerte, hogy évtizedekig drog- és alkoholfogyasztó volt, Los Angeles-i otthonának jakuzzijában arccal lefelé, élettelenül lebegve talált rá asszisztense.

A dokumentum szerint az erős nyugtatószerként használt ketamin más tényezőkkel együtt azt okozta, hogy a színész elvesztette eszméletét, és belefulladt a jakuzzijába.

A halottkém a ketamin mellett buprenorfint is talált a színész szervezetében, amely egy leszokást segítő gyógyszer.

A Jóbarátok sztárja a halála előtt rendszeresen kapott ketamininfúziókat, de a jelentés megjegyezte, hogy a szervezetében talált ketamin máshonnan származott.

Objektum doboz

„Valószínűbb, hogy ez rekreációs, vagyis otthoni élénkítő ketaminhasználat volt” – mondta dr. Bankole Johnson, a világ egyik legjobb ideggyógyásza és pszichiátere.

„Megkérdőjelezhető orvoslás ketamint adni valakinek, aki buprenorfint is használ. Ez a katasztrófa igazi receptje” – folytatta a szakember.

Az orvosszakértői jelentés még inkább rávilágított arra, hogy Perry milyen nagymértékben támaszkodott a felírt és vény nélkül kapható gyógyszerekre, hogy életminőségét fenntartsa.

„Az asszisztens hálószobájában több nyitott, üres vagy félig tele gyógyszeresüveg volt, amelyeket az elhunytnak írtak fel, valamint vény nélkül kapható gyógyszerek, vitaminok, emésztést segítő szerek, tesztoszteronkenőcs, diabéteszgyógyszer és nikotinos nyalókák.”

Halála előtt a színész megpróbált leszokni a dohányzásról, asszisztense szerint korábban Perry napi két doboz cigarettát szívott el.

Matthew aneszteziológusa, akinek a nevét a boncolási jegyzőkönyvben részben elhallgatták, elmondta, hogy a színésznek már nem volt szüksége a ketaminterápiára, mivel depresszióját sikerült visszaszorítani, és utolsó beszélgetésük során, amelyre napokkal a halála előtt került sor, Perry kifejezetten jó hangulatban volt.

Ez alátámasztja Jennifer Aniston történetét, aki azt mondta, hogy október 28-án reggel beszélt Perryvel, órákkal azelőtt, hogy asszisztense arccal lefelé fekve találta őt négymillió dolláros hollywoodi villájának medencéjében.

„Leszokott a dohányzásról. Formába jött. Boldog volt – ez minden, amit tudok” – mondta a Varietynek Aniston.

Perry 2022-ben elárulta, hogy körülbelül kilencmillió dollárt költött arra egész életében, hogy józan maradjon, éppen ezért mindent meg akart tenni, hogy más, hasonló helyzetben élőknek segítsen visszavenni az irányítást az életük felett.

A Perry House-t 2013-ban alapította, hogy segítsen az embereknek a józanság útján maradni.

A Matthew Perry Alapítványt néhány nappal a halála után indították el a tiszteletére.

Halálában, amelyet balesetnek nyilvánítottak, a koszorúér-betegség, a szervezetében kimutatott ketamin- és opioidfüggőséget okozó buprenorfin (Buprenorphinum) hatása, valamint a fulladás is közrejátszott.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket