Tudta? Ezt teszi a mézeskalács a testtel

A méz a természetben fellelhető gyakorlatilag egyik legtökéletesebb tápanyagunk, hiszen nagyon értékes alkotóelemei vannak, amelyek a szervezetünkre jótékony hatással vannak. Legalább 9 féle vitamin, több tucatnyi ásványi anyag, aminosavak, enzimek, fehérjék találhatóak meg általánosságban minden mézben, és ezeknek köszönhetően rengeteg, az egészségre gyakorolt jótékony hatása van – mesélte Borszéki Viktória méhész.

Rengeteg fajta méz van, és amellett, hogy mindegyik rendelkezik egyedi jótékony hatásokkal, közös bennünk, hogy mind immunerősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, továbbá segíti az érrendszer és az emésztőrendszer működését.

Borszéki Viktória szerint ezzel egyre több ember van képben, aminek köszönhetően egyre többet fogyasztanak mézet is, de még mindig nem elegen. Épp ezért, mint 2023 Mézkirálynője, az ő feladata ennek a természetes édességnek a népszerűsítése:

Egy évig képviselem ezt a pozíciót, és ez alatt rengeteg szakmai programra látogatok el, ahol népszerűsítjük a mézfogyasztást, és mutatjuk be a méhészetet. Rengeteg óvodába, iskolába és gimnáziumokba járok, ahol mézes reggelik kíséretében mutatom meg a termékeket, kóstoltatom meg a fiatalokkal és a gyerekekkel a mézeket. Egy kis betekintést adok nekik a méhészet világába.

Elolvasom a cikket