Akinél a csalás a tisztaság szinonimája

Istenem, hova jutottunk? Gyurcsány Ferenc Orbán sliccét képes felemlegetni, hogy a figyelem legalább ezen keresztül rá irányuljon. Mit szólnak hozzá? Úgy fest, esetében a demokráciadeficitnek más egészségügyi téren is komoly tünetei vannak. Nem kétséges, Fletó nevetségessé akarta tenni Orbánt, hogy magát, akiről nem beszél úgy, mint a sliccével babráló emberről, jobb színben tüntesse fel. Sőt! Facebook-bejegyzéséhez egy olyan képet mellékelt, amelyen Orbán Viktor szemlátomást elköszön. Gyurcsány üzenete szerint a politikától, hogy a vágy titokzatos tárgya beteljesülhessen.

Gyurcsány esetében ez a hatalom. Hogy ő ismét a kormány feje lehessen. Vagy ha mégsem, akkor hátulról Klára asszonyt rángathassa úgy, mint egy marionett bábút.

A brüsszeli csúcs után került ki ez a poszt, amikor Orbán nem vett rész az Európai Tanács ülésének azon pillanataiban, amikor a 27 tagállamból 26 egyhangúan úgy döntött, hogy támogatja, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával. Orbán Viktor azonban ezzel nem értett egyet, mert az nagyon rossz lenne Magyarországnak. Ennek jó előre hangot is adott, s a vitában sem rejtette véka alá álláspontját. Ezért javasolta neki nagyon udvariasan Olaf Scholz német kancellár, hogy amíg a szavazás lezajlik, addig ne vegyen részt az ülésen. Orbán Viktor elfogadta ezt a javaslatot és méltósággal távozott, mert tudta, hogy így szolgálhatja legjobban a hazáját, a magyarokat. Bár tisztában volt ezzel a teremben maradt tagállami vezetők is, de valamiért nem mertek színt vallani. Talán abban reménykedtek, hogy mire eljön a tényleges csatlakozás ideje, addig még sok minden történhet, például Ukrajna továbbra sem teljesíti a csatlakozási feltéteket, s akkor mentesülnek attól, hogy népük számonkérje rajtuk, hogy tehettek ekkora disznóságot, ami kifejezetten árt a nemzetüknek.

S amikor Orbán történelmi testtartással, az igazság biztos tudatában, méltósággal kisétált az ülésteremből, akkor jön Gyurcsány és megpróbálja ellenkező előjellel pertraktálni döntését. Ezt nem bátor, a nemzeti érdekek melletti kiállásnak nevezte bejegyzésében, hanem gyengeségként igyekezett feltüntetni. Azt írja ez a slicces ember, hogy „Elköszönt az utcai harcos [Orbán] a méltóságtól, az erőtől, szavahihetőségtől.” (…) „Amit egy nappal korábban, ereje teljében Budapesten sorskérdésnek nevezett, abból Brüsszelben annyi maradt, hogy »ne felejtsük el felhúzni a slicc cipzárját, mielőtt kilépünk a mosdóból!«”

Találnak erre szavakat?

Jellemző módon Gyurcsány politikai bölcsőjének prominense, Magyar Bálint, volt SZDSZ-es korifeus az eset kapcsán Teleki Pál búcsúlevelét idézte a Facebookon: „A gazemberek oldalára álltunk (…) Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.”

Észbontó, hogy a két gazember éppen akkor akarja Orbán Viktort lejáratni, földbe döngölni, amikor a zsoldosseregként viselkedő, háború- és öldökléspárti európai állam- és kormányfők a magyarok elleni döntésben való részvételre akarják rávenni a magyar kormányfőt. Amiről Orbán a hazai parlamentben azt mondta: „Sorskérdésről van szó, de fejjel megyünk a falnak.” Mi nem mentünk.

Gyurcsány nemcsak gyalázkodva „folyosó-gate”-nek nevezte Orbán távozását,

Mi, magyarok nem mentünk fejjel a falnak, amit a Böszme úgy állított be, mintha „Orbán nem teljesítette [volna] az Országgyűlés megbízását, sőt, egyenesen szembehelyezkedett vele.”

Aztán előjött a farbával, a zsákból kibújó szög végére rátűzte a maga szívbéli vágyát, a hatalom megszerzését. Ha már választáson nem megy, akkor majd úgy, hogy Orbán távozik a hatalomból. Ezért gyalázkodik, ezért hazudik, ezért állít valótlant, s ezért nyúl olyan primitív szemléltető eszközökhöz, mint a slicc cipzárjának felhúzása.

Hogy aztán előjöhessen saját vágyainak karácsonyi csomagolópapírba való elrejtésével. Ez is bejegyzéséből való: „Biztos vagyok benne, hogy akit emberi, politikusi méltóságában ennyire megaláznak, aki nemzetének sorskérdésében ilyen drámai vereséget szenved, az gyorsan lemond és eltűnik a nyilvánosság elől.”

Hogy kit aláztak meg eddig politikai karrierje során? Talán inkább azt, aki tiszta választással Magyarországon még soha nem került hatalomra.

Persze sokak szerint Gyurcsányéknál a csalás is a tisztaság szinonimája.

A szerző szerkesztő

Elolvasom a cikket