Egy brit lap már Magyarország EU-s kizárásán elmélkedik

„A Magyarország és az Európai Unió közötti, Ukrajnával kapcsolatos közelmúltbeli diplomáciai csetepaté reflektorfénybe helyezte az uniós döntéshozatal bonyolultságát és az olyan vezetők által támasztott kihívásokat, mint Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor. A diplomáciai patthelyzet közepette egy kulcsfontosságú kérdés merül fel: ki lehet-e szorítani Magyarországot az EU-ból?” – áll a brit lap cikkében amit a Mandiner szúrt ki.

A lap kitér rá, hogy Orbán Viktor személye régóta feszültségeket generál, példának pedig az ukrán EU-s csatlakozással szembeni ellenállást, valamint az európai baloldal által szívesen hangoztatott jogállamiság kérdését hozták.

A portál szerint a jogállamisággal kapcsolatos aggályok 2021 óta több milliárd euró visszatartásához vezettek. Az, hogy Orbán kihasználja az Ukrajnával kapcsolatos kérdéseket, arra utal, hogy megpróbálja feloldani ezeknek a pénzeknek a befagyasztását és kedvező gazdasági helyzetet biztosítani Magyarország számára.

Az Orbán-kihívás és az EU és Ukrajna közötti bonyolult kapcsolatok kezelése során az EU-nak egyensúlyt kell teremtenie az egység és a demokratikus értékek fenntartása között – írja a Daily Express.

Elolvasom a cikket