Mégis marad a kicsi tinik TikTok fiókja

A TikTok változtatott a hivatalos szabályzatán, ami eddig engedélyezte a fiataloknak az applikáció használatát. A változtatás értelmében már csak azok vehetik igénybe az applikáció által nyújtott tartalmakat, akik betöltötték a 13. életévüket.

A Guardian értesülései szerint azonban az alkalmazás moderátorai egy olyan iránymutatást kaptak, ami azt mondja ki, hogy nem kell törölniük a 13 év alattiak fiókjait, ha a felhasználók azt állítják, hogy szülői felügyelet alatt nézik videókat.

A lap úgy tudja, hogy a TikTok minőségellenőre mondta ki a végső szót, illetve értesüléseik szerint közel hetven moderátor kapta meg a cég megújított szabályzatával ellentétes parancsot. Több olyan esetről számoltak már be, amelynek során a cég munkatársai engedték, hogy ezek a fiatalok a felületen maradjanak. A cég egy dolgozója, aki a nevét nem vállalta, azt nyilatkozta, hogy „rettenetesen egyszerű” kijátszani a moderátorok szigorát a 13 éven aluliaknak.

A TikTok is reagált ügyre:

Ezek a vádak a TikTok szabályzatáról tévesek és félreértéseken alapulnak. A Guardian nem gyűjtött elég információt az ügyben ahhoz, megfelelően tájékoztathasson. A közösségi szabályzatunk minden tartalomra vonatkozik a TikTokon, és nem engedjük meg, hogy 13 éven aluliak legyenek jelen a platformunkon – közölte ki a cég.

Elolvasom a cikket