Putyin: a nyugati haditechnika sebezhetetlenségének mítosza összeomlott

A védelmi minisztérium igazgatótanácsának keddi moszkvai ülésén felszólalva rámutatott, hogy a kijevi erők annak ellenére küzdenek ezekkel a problémákkal, hogy magas színvonalú nyugati haditechnikai eszközöket kaptak.

Kijev több mint 14 ezer harckocsit és gyalogsági harcjárművet veszített el azóta, hogy Oroszország megkezdte katonai műveletét az országban – mondta Szergej Sojgu védelmi miniszter az ülésen.

A NYUGATI HADITECHNIKA SEBEZHETETLENSÉGÉNEK MÍTOSZA ÖSSZEOMLOTT – MONDTA PUTYIN.

Az ukrajnai konfliktus során olyan országok, mint az Egyesült Államok, Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság több száz darab korszerű, nyugati gyártmányú nehéz haditechnikai eszközt szállítottak Kijevnek, például Leopard 2, Abrams és Challenger harckocsikat, Bradley gyalogsági harcjárműveket és még sok mást.

Az orosz erők azonban többször is beszámoltak arról, hogy megsemmisítették vagy elfoglalták ezeket az eszközöket, amelyeket a nyugati médiában gyakran úgy reklámoztak, mint amelyek minden orosz haditechnikai eszköznél jobbak.

E hónap elején az orosz katonák a jelentések szerint újabb adag amerikai és német gyártmányú nehézgépjárművet foglaltak le. A Vlagyimir Szolovjev orosz újságíró által közzétett videón látható, amint az orosz csapatok megközelítenek egy Leopard 2A4 harckocsit, amelyet nyilvánvalóan az ukrán kezelők hagytak magára, mivel a harckocsin semmilyen sérülésnek nem volt nyoma.

Augusztusban az orosz védelmi minisztérium még egy kiállítást is rendezett Moszkva közelében a zsákmányolt nyugati fegyverekből, ahol az amerikai M-113-as páncélozott személyszállítóktól és a svéd CV90-40-esektől kezdve a francia kerekes AMX-10RCR harckocsikig és az ausztrál Bushmaster páncélozott járművekig mindent kiállítottak. A kiállításon összesen több mint 870 féle, az orosz erők által lefoglalt fegyverzetet mutattak be, köztük szovjet és ukrán gyártmányú példányokat is.

Júliusban Putyin elnök azt is kijelentette, hogy a lefoglalt nyugati fegyvereket “visszafejlesztik”, hogy átvegyenek minden olyan technológiát, amely hasznosnak bizonyulhat az orosz erők számára.

Elolvasom a cikket