Ezekkel a módszerekkel óvhatjuk meg bőrünket a téli hideg ellen

Kaufmann Angéla
2023. december 21. csütörtök. 13:01

A téli sötét napok, a csípős hideg, a szél és a borongós eső nemcsak a hangulatunkat rontja el, hanem az arcbőrünket is tönkreteheti. A hideg időjárás miatt a bőrünk gyorsabban kiszárad, hámlik, kipirosodik és begyullad. De lehetséges, hogy arcbőre telt, boldog és ragyogó marad a téli hónapokban is, ha a jól bevált arcápolási tippeket alkalmazza, amelyek segítségével az arcbőr a legjobban fog kinézni egész télen keresztül. Lássuk, melyek azok!

Kerülje az illatanyagokat és az alkoholt

Váltson gyengéd, illatmentes arctisztítóra, mivel az erős szappan súlyosbíthatja a viszkető, száraz bőrt. Válasszon krémalapú tisztítót, és takarékosan használjon tonikokat és összehúzó szereket, mivel ezek gyakran tartalmaznak alkoholt, ami tovább száríthatja a bőrt.

Fogyasszon omegát

Érdemes beszerezni omega 3, 6 és 9 tartalmú étrend-kiegészítőket. Jelentős bizonyítékok vannak arra, hogy az omegák még az ekcémát is javíthatják. Feladatuk az egészséges sejtmembrán fenntartása, ami lehetővé teszi a sejt számára a víz megtartását. Ez az egészséges gát puhább, rugalmasabb bőrt fog támogatni.

Ne használja túl az olajokat

A bőrápoló világban létezik egy elmélet, amely szerint az olajok használata súlyosbíthatja az olyan bőrbetegségeket, mint a rosacea és az akné. Ha úgy érzi, hogy a leghidegebb napokon a bőre extra táplálékot kaphat, azt tanácsoljuk, hogy ne használja túl az olyan tiszta olajokat, mint a jojoba vagy az argán. A tiszta olajok napi használata károsíthatja a lipidgátat. Az olajok használatának legjobb módja, ha az olajat a szokásos nappali vagy éjszakai krémjébe keveri.

Fogyasszon kelt

A kelkáposzta tele van C-vitaminnal – valójában egy adag a napi ajánlott C-vitamin több mint 50 százalékát tartalmazza. Ez segít a bőrnek új sejtek növekedésében és gyógyulásában, éppen ez kell ahhoz, hogy a bőr ragyogó legyen és friss.

Ápolja a kezeit

Télen a kezek hajlamosak elfelejtődni, és mégis kiemelhetik az öregedés jeleit, ha nem vigyáznak rájuk, és száraznak és repedezettnek tűnnek. Viseljen kesztyűt, ha takarít vagy mosogat, hogy megvédje a kezét. A gyakori kézmosás télen is segít távol tartani a megfázást és az influenzavírusokat, de utána mindig használjon kézhidratálót.

Elolvasom a cikket