Ezt biztosan nem tudta senki a Holiday című film imádni való házikójáról

A Nancy Meyers rendezte 2006-os Holiday bár vegyes kritikákat kapott, mégis sikerült beírnia magát a legjobb karácsonyi filmek közé. A Kate Winslet és Cameron Diaz főszereplésével készült romantikus vígjátékban a szerelemben nem túl szerencsés hősnőink úgy döntenek, hogy karácsonyra házat cserélnek, így pedig lehetőséget kapnak arra, hogy megtalálják az igazit Jack Black és Jude Law személyében.

Objektum doboz

A filmtörténet egyik legikonikusabb házának választották Kate Winslet (Iris) Londontól egyórányira található imádni valóan brit kőházat, amit mint kiderült, a készítők alig két hét leforgása alatt húztak fel a semmiből.

Jon Hutman gyártásvezető-tervező elmondta, hogy a legaranyosabb, legkisebb, legangolosabb házikót keresték, és találtak is egyet, ami tulajdonképpen a National Trust tulajdonában volt.

„Imádtuk, mindannyian beleszerettünk a kis házikóba, de több mint négyórányira volt Londontól, és drágább lett volna odavinni az egész stábot, mintha megépítettük volna mi magunk.”

Így történt, hogy alig két hét leforgása alatt felhúzták Iris bájos otthonát, amelyet a kültéri jelenetek forgatása alatt láthattunk.

„Igazi turisztikai látványosság volt. Annak ellenére, hogy egy távoli területen állt, naponta több százan látogatták meg. De most már nincs meg, a forgatás után lebontottuk” – tette hozzá Jon.

Ami pedig a belső tereket illeti, azt a kaliforniai Culver City egyik díszletében készítették. A rendező, Nancy Meyers elmondta, hogy kifejezetten otthonos házat képzelt el, rengeteg meleg fénnyel és picit szétszórt enteriőrrel, hogy minél inkább emlékeztesse a nézőket a bohókás, de egyben bájos brit stílusra.

Elolvasom a cikket